Hotel Du Lac

Kayak, Kano et Paddle verhuur

Hotel du Lac verhuurt  1 persoonskayaks/kano’s   en 2/3 persoons kayaks/kano’s

Bij de verhuur inbegrepen is: een waterdichte container, peddels, een zwemvest per persoon en een kaart van de rivier met alle belangrijke informatie die nodig is om veilig en onbezorgd lekker te genieten van de prachtige omgeving.

Een wateroppervlakte van bijna 300 hectare verscholen in de natuur tussen rotspartijen en kabbelende stroompjes en riviertjes. Een heerlijke inspannende en tegelijk ontspannende omgeving om lekker weg te geraken van alle hedendaagse beslommeringen.

In ongeveer één uur kunt u een toer rondom het schiereiland met de ruines van Crozant maken. Een prachige idilische omgeving.

U kunt er ook voor kiezen om rivier op te gaan, richting Fresselines, Hier komt u uit in een omgeving van pure vergetenheid. De rivier wordt naarmate u verder richting Fresselines gaat steeds ontdieper, in periodes van laag water kan het zelfs zo zijn dat u de kayaks een beetje moet helpen/duwen/trekken om door de ondieptes te komen. In Fresselines is de samenstroming van de kleine creuse en de creuse. De rivier hier is niet erg diep. Verder gaat niet. Als u dit traject wilt doen neem dan wel genoeg drinkwater mee en iets om te eten. Dit kunt u dan bewaren in de waterdichte container samen met uw handdoek en andere persoonlijke dingen.

De andere optie is om de rivier af te varen richting de stuwdam. Dit is hetzelfde traject dan de rondvaartboot. Hierbij komt u langs ruines van Crozant, de klif van de spinster, de watermolen van pilmongin,  het watersportgebeid, de strandjes etc. etc.  In totaal een tocht van 24 km.

Uiteindelijk bepaald u het allemaal zelf. Er zijn geen trajecten, u moet uiteindelijk op eigen kracht terugkomen naar het vertrekpunt.

Er is een uur tarief of een tarief voor een halve- of hele dag. Voordat u vertrekt vragen wij u een inschrijfformulier in te vullen met tevens daarop uw vertrektijd. Bij uw terugkomst betaald u voor de tijd die u bent weggeweest. De tarieven en een kaart van het wateroppervlakte vindt u onderaan deze pagina.

Als onderpand vragen wij een rijbewijs of Identiteitskaart die u direct na terugkomst terug krijgt.

 

Veiligheidsregelement

Kinderen onder de 12 jaar moeten de hele tijd begeleiding bij zich hebben van iemand van 18jaar of ouder
Het dragen van schoenen en een zwemvest is verplicht.
De gebruiker van de kayak/kano, vaart of kayakt geheel onder zijn eigen verantwoordelijkheid

* De 2/3 persoons kayaks zijn gebasseerd op twee volwassenen en één kind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.