Hotel Du Lac

Wandel- en fietstochten

Wandeltochten met vertrekpunt Hotel du Lac

Er zijn een aantal prachtige wandeltochten die beginnen en eindigen bij hotel du lac.

1) Le sentier des peintres (het schilderspad)hote-du-lac_le-sentier-des-peintres

Aan het einde van de 19e eeuw werd  Crozant en de vallei van de Creuse met name veel  bezocht door schilders in het bijzonder door de impressionisten.

hote-du-lac_le-sentier-des-peintres_mapHet Schilderspad is een kleine wandeling van ongeveer 4 km. langs de rivier de la sedelle, welk menig schilder heeft geinspireerd. Met name les moulins de la Sedelle “de watermolens van de Sedelle”  die zijn gebouwd langs de oevers van de rivier. Langs de wandelroute staan sculpturen van ijzer met hierin fotos op glas met een intepretatie van een schilder.

Le tour du lac d’eguzon (de toer om het meer van Eguzon)

Deze wandeltoer van ongeveer 17 km maakt gebruik van een pontje dat u gratis overbrengt van de ene  naar de anderkant van het meer. Voor de zekerheid wel even bellen (tél : 02.54.47.43.87) Vertrekpunt Hotel du Lac. U loopt het eerste gedeelte door de bossen vervolgens door heidevelden, langs de ruines van crozant, door de bossen langs derechteroever van de rivier. Vervolgens neemt u het pontje en komt terug via een oud landbouwgebied dat de ruilverkaveling nog niet heeft gekend. Een prachtige wandeltocht.

Mocht u nog wat verder willen lopen dan kunt u ook overwegen om niet het pontje te nemen maar door te lopen langs de strandjes en het watersport gebied om vervolgens bij de stuwdam uit te komen en hier de rivier over te steken. Deze wandeling is nu ongeveer 32 km.

hote-du-lac_circuit-crozant-fresselines_mapCrozant – Fresselines: Deze wandeling neemt u mee door de bossen, rivier opgaande richting het dorpje Fresselines. Hier vinden we een prachtig uitzichtpunt waar Claude Monet heeft staan te schilderen. De delta van de twee rivieren, de kleine creuse en de rivier de grote creuse, net buiten het dorpje Fresselines. Dit is een wandeltocht van ongeveer 18 km. Ook op deze wandelroute staan sculpturen van ijzer met hierin fotos in glas en een intepretatie van een schilder.

Vele andere wandeltochten zijn snel te bereiken met de auto. De kaarten kunt u vinden op de website van het VVV – Dun le palestel: www.paysdunois.fr of Eguzon:www.eguzonlaccreuse.com.

Hotel du Lac is een rustpunt voor pellegrims op de weg naar SAINT JACQUES de COMPOSTELLE. De pelgrims komen direct via Gargilesse of Eguzon.

U kunt er ook voor kiezen een gedeelte van de SAINT JACQUES route te doen.

hote-du-lac_le-tour-du-lac

hotel-du-lac_chemins-pedestres

Office de Tourisme du Pays Dunois: 05.55.89.24.61.

Comments are closed.