Hotel Du Lac

De regio

De regio rondom Crozant bied een prachtig landschap met vele mogelijkheden.

Het mooie meer van Eguzon biedt vele watersportmogelijkheden (kayakken, waterfietsen, waterskien, zeilen etc.) rivieren en beekjes, wandelpaden en fietspaden maken dit gebied (gelegen in de Creuse in de provincie Limousin) uitermate geschikt voor zowel inspanning als ontspanning.

De nog ongerepte natuur van deze streek is een bezoek zeker waard.

Historie, leuk om te weten…
Crozant ligt op een rotsplateau boven de samenvloeiing van de rivieren de Creuse en Sedelle. De Ruines van Crozant hebben een eeuwen oude historie. Al in de middeleeuwen was het strategische belang van deze plek zo groot dat er een enorm verdedigingsfort is gebouwd. Aan dit verdedigingsfort, waarvan alleen nog een ruïne is overgebleven, dankt Crozant de bijnaam ‘sleutel tot de Limousin’.

In het gebied slingeren vele rivieren en beekjes die uitstromen in tal van meertjes. Er zijn vele schilders die, onder de indruk van de schoonheid van het landschap, zich gevestigd hebben in en rond Crozant. De bekende impressionistische schilder Armand Guillaumin. Ook Claude Monet heeft het landschap in de nabije omgeving (Fresselines) op het doek vastgelegd.

Het historische monument, de Ruines van Crozant zijn, te voet, te bezoeken.

Voor meer informatie over de omgeving verwijzen wij u ook naar de brochure “hand-out rondvaartboot” , te vinden op deze website onder de hoofdgroep “de regio”.

Comments are closed.