Hotel Du Lac

Tuinen

DE TUINEN VAN CROZANT

Op 10 minutjes afstand van het centrum van Crozant, liggen twee totaal verschillende tuinen maar beide exceptioneel en zeker de moeite waard om te bezoeken.

De eerste tuin is: Het Arboretum de la Sédelle. Deze tuin is een tiental hectares groot en is gelegen in de vallei van de rivier de  Sedelle. Deze prachtige tuin is opgebouwd uit meerdere sub-tuinen  zoals de prairie, de heidevlakte etc. Tevens heeft deze tuin een nationale collectie van meer dan honderd soorten platanen.

Het arboretum is dinsdag en woensdag gesloten. Site internet: www.arbosedelle.free.fr

De tweede tuin is de “Clos du Préfons”, Deze kleine en intime tuin is een explosie van plantensoorten. De tuin is gecreeerd rondom een oude  19e eeuwe smederij. Ook deze tuin is opgebouwd uit vele nog kleinere tuintjes. Iedere tuin heeft zijn verhaal. Alle tuinen zijn verbonden door een natte halfwilde prairie, de bron van het lokale plantenrijk en van de meer bijzondere planten. Site internet: www.jardinsclosduprefons.weebly.com

Om beide tuinen te bezoeken, neem gerust een dag de tijd.

Beide tuinen bieden de mogelijkheid om te bezoeken met een gids, echter dient u deze wel even van te voren te reserveren.

Voor de wat meer getrainde wandelaars is het heel goed mogelijk om de tuinen lopend te bezoeken.

Het platteland van de Creuse heeft vele landschaparchitecten en tuinniers aangetrokken en is rijk aan tuinen. Voor meerinformatie ga naar de web-site: www.tourisme-creuse.com.

Comments are closed.