Hotel Du Lac

Wandelen en Fietsen

De regio is in essentie een landbouw en veeteeld gebied. Misschien kent u de rood bruine limousin koeien wel.

Het gebied kent vele landwegen, weggetjes en paden welke nu voor een groot deel goed zijn gemarkeerd. Veel worden gebruikt door wandelaars en fietsers.

Hotel du Lac is het knooppunt van een aantal wandel- en fietsroutes.

Le sentier des peintres; een kleine wandeling van ongeveer 4 km. Langs de rivier ”De la Sedelle”, welk menig schilder heeft geïnspireerd. Op de wandelroute staan sculpturen van ijzer met hierin foto’s en een intepretatie van een schilder uit het tijdperk “Ecole de Crozant” van 1800-1850.

Le tour du lac d’eguzon; Deze wandeling van ongeveer 17 km maakt gebruik van het pontje dat u gratis overbrengt naar de anderkant van het meer. Als u vertrekt langs de rechter oever loopt u door de heidevelden, langs de ruines van crozant, door de bossen langs de oevers van de rivier. Vervolgens neemt u het pontje en komt u terug via een oud landbouwgebied dat de ruilverkaveling nog niet heeft gekend.

Mocht u nog wat verder willen lopen dan kunt u ook overwegen om niet het pontje te nemen maar door te lopen langs de strandjes en het watersport gebied om vervolgens bij de stuwdam uit te komen en hier de rivier over te steken. De wandeling is ongeveer 32 km.

Crozant – Fresselines: De wandeling neemt u mee door de bossen, rivier opgaande richting het dorpje Fresselines. Hier vinden we een prachtig uitzichtpunt waar Claude Monet heeft staan schilderen. De delta van de twee rivieren, de kleine creuse en de riveir de creuse, net buiten het dorpje Fresselines. Dit is een wandeltocht van ongeveer 18 km. Ook op deze wandelroute staan sculpturen van ijzer met hierin foto’s en een interpretatie van een schilder uit het tijdperk “Ecole de Crozant” van 1800-1850.

Vele andere wandeltochten zijn snel te bereiken met de auto. De kaarten kunt u vinden op de website van het VVV – Dun le palestel: www.paysdunois.fr of Eguzon: www.eguzonlaccreuse.com.

Hotel du Lac is een rustpunt voor pellegrims op de weg naar SAINT JACQUES de COMPOSTELLE. De pelgrims komen direct via Gargilesse of Eguzon.

U kunt er ook voor kiezen een gedeelte van de SAINT JACQUES route te doen. Hotel du lac biedt u tevens de mogelijkheid om een fiets te huren.

Comments are closed.