Hotel Du Lac

De vallei van de schilders

De Creuse Vallei met de Ruïnes van Crozant hadden in de 19e eeuw een zeer sterke aantrekkingskracht op een groot aantal schilders. De beroemde schilders-impressionisten zijn Monet en Armand Guillaumin.

Deze “beweging” was dusdanig sterk dat men er een naam aan gegeven heeft;  l’ECOLE de CROZANT.

In juni 2014 is er een museum geopend in Crozant; l’HôTEL LEPINAT , dit was de gouden eeuw van Crozant. Website: www.hotel-lepinat.com.

Een bezoek aan de ruïnes van Crozant; Kaartverkoop bij de ingang van het Chateau. Wilt u een rondleiding met een gids neem dan even contact op met het VVV van Dun le palestel. Website: www.tourisme-creuse.com.

Een toer met de rondvaartboot of eventueel met een kayak. Vertrekpunt en kaartverkoop  via Hotel du Lac. Deze prachtige rondvaart biedt u een gehele nieuwe kijk op de vallei van de Creuse. De rondvaartboot passeert de ruines van Crozant, de oude watermolen Pilemongin, het watersport gebied, de stranden van Chambon, Fougères en Bonnu, de stuwdam van Eguzon en nog veel meer. Een gids verteld u onder andere over de evolutie van het landschap en het effect daarvan op het schilderstijdperk.

Niet ver van Crozant ligt het dorpje Fresselines. Dit dorpje op 8 km afstand van Crozant, Heeft een artistiek centrum vernoemt naar de poëet en dichter Maurice Rollinat. Een deel van dit centum is gericht op de schilder Claude Monet.

Iets verder weg, maar zeker zo interessant is Gargilesse. Gargilesse is “bekroont” tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Met het vakantiehuisje van de beroemde schrijfster George Sand. Een onbewuste voorloopster van het Féminisme. Een dame uit een zeer rijke familie die sigaren rookte, spijkerbroeken droeg, de wereld overreisde en alles deed wat zeker niet gangbaar was voor een dame uit die tijd.

Trek zeker één dag uit voor Crozant en één dag voor Fresselines en Gargilesse. Als u wilt kunt u de dorpen ook per voet bezoeken. Er zijn prachtige wandelpaden die deze dorpen verbinden. Gargilesse en Crozant liggen op de SAINT JACQUES de COMPOSTELLA route.

Comments are closed.