Hotel Du Lac

Activiteiten

Hotel du Lac biedt u de volgende activiteiten…

Rondvaart op de rivier de Creuse en het meer van Eguzon.

Deze rondvaart duurt anderhalf uur. Een tocht van 24 km tot de stuwdam van Eguzon en vervolgens terug langs de andere oever.Een franse gids verteld u van alles over Crozant, de regio, de geschiedenis en de evolutie van het landschap en de gevolgen hiervan. De rondvaartboot heeft 55 zitplaatsen. Wij raden u sterk aan om van te voren even te reserveren.

Wandeltochten

Crozant en zijn directe omgeving is een gebied rijk aan wandelpaden. Een ideale omgeving voor een lekker weekendje of midweek wandelen. Terplaatse doen wij  U graag enige suggesties aan de hand  en geven wij U verschilende wandelkaarten in bruikleen. Als U zich zelf wat meer wilt voorbereiden kunt u ook de websites van de VVV van Dun le Palestel en Eguzon raadplegen. Op deze sites zijn de kaarten ook uit te printen. De websites vindt u op deze website onder de hoofdgroep “info”.

Kanoën/kayakken

De rivier de creuse heeft meerdere stuwdammen hierdoor is er in het zomerseizoen een minimum aan stroming. Dit biedt de ideale mogelijkheid om aan iedereen groot en klein, met wel of geen ervaring, om te gaan kanoën/kayakkingen op de rivier de Creuse. Erg de moeite waard is het schiereiland met de ruines of de prachtige natuur en de rust als we richting Fresselines peddelen. Het vertrek- en terugkompunt is voor bij hotel du lac. Wij verhuren 1-persoons en 2/3-persoon kano’s/kayaks.  U bent vrij vrij om te gaan waar u wilt. U krijgt van ons mee; een kaart van de rivier met hierop tevens alle belangrijke telefoonnummers in geval van calamiteiten, peddels, een waterdichte container en een zwemvest.

Vissen

Het bijna 300 hectare grote meer van Eguzon is rijk aan vis. Dus wie van vissen houdt neem uw hengel mee. Viskaarten voor een dag of week zijn te verkrijgen in het dorpje Dun le Palestel. Zo ook aas en al het andere dat u nodig hebt. De vissoorten waar veel op gevist wordt is: Snoekbaars, snoek, Karper en Meerval.

hotel-du-lac_restaurant-icon
hotel-du-lac_hotal-icon
hotel-du-lac_canoe-icon
hotel-du-lac_boat
hotel-du-lac_boat

Comments are closed.